Tööd alustab Baltic Agro uus kuivati

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarmale kerkinud Baltic Agro viljakuivati saab lõplikult valmis ja hakkab kohalikel põldudel valminud vilja käitlema alates augustist.
Kaarmale kerkinud Baltic Agro viljakuivati saab lõplikult valmis ja hakkab kohalikel põldudel valminud vilja käitlema alates augustist. Foto: BALTIC AGRO

Vilja kokkuostu ja müügiga tegelev põllumajandusettevõte Baltic Agro ehitab Väike-Maarja lähedale Kaarmale viljakuivatit.

Kaubamärki Alvan Blanch esindav uus kuivati on toodetud Inglismaal. Selle mudel DF 48000 on tehases valmistatavast enam kui kümnest margist suurim ning tõestanud ekstreemsetes tingimustes vastupidavust. Näiteks mullusel sademeterohkel suvel suutsid Alvan Blanchi kuivatid töödelda 45-protsendilise ja suurema niiskusega uba.

Kui poolteist miljonit eurot maksva investeeringu tootlikkus on 58 tonni vilja tunnis, siis Kaarma lao juhataja Tanel Põder lausus, et nemad arvestavad keskmiselt 35 tonniga tunnis. Ööpäevaseks kuivatusvõimsuseks teeb see üle 800 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles