Jõulud toovad lund, lörtsi ja vihma (1)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud toovad nii lund, lörtsi kui ka vihma.
Jõulud toovad nii lund, lörtsi kui ka vihma. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eeloleva nädala esimestele päevadele jääv jõululaupäev koos jõulupühadega toob nii lund, lörtsi kui ka vihma ja nulli ümbruses kõikuvaid õhutemperatuure, mis teed libedaks muudavad, vahendab BNS.

Ilmateenistuse teatel tuleb ööl vastu esmaspäeva pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab lund. Puhub põhjakaaretuul 1-7 m/s. Külma on 3-9, pikemate selgimiste korral kohati kuni 13 kraadi. Jõululaupäeva päeval on oodata pilves selgimistega ilma. Kohati sajab kerget lund. Puhub põhjakaaretuul 1-7 m/s. Õhtul pöördub tuul läänekaarde. Külma on 1-7 kraadi.

Ööl vastu teisipäeva on pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Hommikul hakkab loode poolt alates lund sadama. Edelatuul tugevneb 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Külma on 4-10, kohati kuni 13 kraadi. Esimese jõulupüha päeval pilvisus tiheneb. Lume- ja lörtsisadu liigub üle Eesti loodest kagusse, Lääne-Eestis läheb kohati sadu üle vihmaks. Kohati võib tuisata ja esineb jäidet. Puhub edelatuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhtul pöördub tuul läände ja loodesse. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni +3 kraadini, Ida-Eestis on õhutemperatuur 0 kuni -3 kraadi.

Kolmapäeva öösel pilvisus hõreneb. Öö hakul sajab mitmel pool lund, lörtsi ja vihma, on jäidet. Hommikuks aga sadu lakkab. Puhub valdavalt loodetuul 5-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval, teisel jõulupühal, on vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub loodetuul 4-10, hommikupoolikul rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles