Rakvere soovib ajutiselt peatada lasteaia kohatasu küsimise

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere lasteaedades peatatakse kohatasu küsimine alates aprillist.
Rakvere lasteaedades peatatakse kohatasu küsimine alates aprillist. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linna kriisikomisjon kogunes neljapäeva pärastlõunal koosolekule, et arutada üha hoogustuva COVID-19 levikuga seonduvat olukorda, teatas linnavalitsus. Ühtlasi toimus linnavalitsuse erakorraline istung, kus otsustati teha volikogule ettepanek vabastada vanemad koolieelse lasteasutuse kohatasu maksmisest aprillis ja mais.

Küll ei tehtud ettepanekut lasteaiatasu maksmise peatamiseks juba märtsis, sest märtsi eest on arved juba väljastatud ning paljudel ka tasutud. Seetõttu ei võeta kohatasu maikuu eest, põhjendas linnavalitsus.

Eeltoodud põhimõtet soovitakse järgida ka lapsehoiuteenust saavate ja eralasteaias käivate laste puhul, kelle vanematele makstakse eralasteasutuse õppemaksu tasumisel aprilli ja mai eest toetust määras, mis on kuni 7 protsenti kehtivast vabariigi valitsuse kehtestatud töötasu alammäärast.

Rakvere linnapea Triin Varek märkis, et kuna kohatasudega seonduv puudutab ka muudatusettepanekuid eelarves, oli istungi korraldamine vajalik, et teha omakorda ettepanekud linnavolikogule. "Linnavalitsus tegeles eelnõu ettevalmistamisega juba esmaspäevast, ootasime ka vabariigi valitsuse poolt tulevaid täpsemaid juhiseid lasteaedade osas. Meie seisukoht on, et kõiki linna lapsi tuleb kohelda võrdselt, olenemata sellest, kas laps käib munitsipaallasteaias või erahoius linna koostööpartneri juures," selgitas Varek.

"Samuti oli laekunud avaldus Rakvere spordikoolilt, et lubada kollektiiv märtsikuus puhkusele ja selle kuu eest arveid lapsevanematele mitte väljastada. Tavaliselt on puhkused suvel, aga seekord alustab spordikool seega aktiivset tegevust augusti algusest, kus loodame, et on võimalik juba tavapärane toimetamine, ning arve esitatakse siis ka sellel kuul," rääkis linnapea.

Aprillis saavad spordikooli õpilased oma treeninguülesanded veebi teel ja linnavalitsuse ettepanek on kohaldada lastevanematele selles kuus kohatasu 50 protsendi ulatuses.

Muusikakoolis käib õpe veebi vahendusel, aga kuna tegemist on tavapärasest õppetööst erineva korraldusega, teeb linnavalitsus volikogule ettepaneku vähendada kohatasu 50 protsenti.

Linnavalitsuse ettepanekud neis küsimustes tulevad arutlusele 17. märtsil toimuval linnavolikogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles