Moeajakirjanik Urmas Väljaots: levinuimad riietumisapsakad üritusele minnes

Kärt Devaney
Copy
Moeajakirjanik Urmas Väljaots jagab stiilinippe.
Moeajakirjanik Urmas Väljaots jagab stiilinippe. Foto: Erakogu

Pariisis resideeruv moeajakirjanik Urmas Väljaots annab soovitusi, kuidas vältida apsakaid, mida inimesed erinevateks üritusteks riietudes teevad. Lisaks annab ta ülevaate, kuidas aksessuaare rõivastega sobitada.

«Suurimad apsakad riietumisel on eelkõige seotud sündmusele sobimatu komplekti valikuga,» ütles Väljaots. «Näiteks suvisele ametlikule töölõunale saabutakse kui randa (mis tänapäeval ei tähenda seda, et mehed siiski näiteks lühikesi pükse kanda ei võiks). Suurlinnas puhkusel olles minnakse õhtul restorani plätudes. Kui rannakuurordis võib see paslik olla, siis Firenzes, Pariisis või Londonis siiski mitte. Tuleb alati meeles pidada kohalikku kultuuri ja konteksti,» selgitas Väljaots.

Moeajakirjaniku sõnul on mõnikord kohe näha, et koosviibimisele minnes on lihtsalt midagi enam-vähem sobivat selga pandud. «See näitab omakorda omamoodi lugupidamatust korraldaja suhtes, eriti kui on tegu pidulikuma sündmusega, mille organiseerimisega on palju vaeva nähtud ning pingutatud,» rääkis moeekspert levinud apsakast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles