Linnaloodusretkesari jõuab Rakverre

Merly Raudla
Copy
Loodusretk sobib eriti hästi algajatele loodushuvilistele, kes soovivad teada, kuidas liike eristada, mida määramisel tähele panna ja kuidas oma vaatlustest teada anda.
Loodusretk sobib eriti hästi algajatele loodushuvilistele, kes soovivad teada, kuidas liike eristada, mida määramisel tähele panna ja kuidas oma vaatlustest teada anda. Foto: Meelis Meilbaum

Loodust ja loodusvaatluste tegemist tutvustav retkesari kutsub pärismaist loodust avastama. Kolmapäeval jõuab loodusretk Rakverre. Ringkäik algab Villa Theresa parklast.

Lühimatkal tutvutakse kohalike liikidega ja jäädvustatakse kevadist looduse rikkust. Vastused saab küsimustele, kuidas eristada linde nende laulu põhjal; kust otsida abi liigi määramisel, kui ei tea midagi süstemaatikast; kuidas kaasa aidata elurikkuse hoidmisele. Loodusretk sobib eriti hästi algajatele loodushuvilistele, kes soovivad teada, kuidas liike eristada, mida määramisel tähele panna ja kuidas oma vaatlustest teada anda. Osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine. Lisainfot saab elurikkuse kodulehelt ning loodusvaatluste maratoni Facebooki lehelt.

Rakvere linnaloodust viib avastama Tartu ülikooli loodusmuuseumi projektijuht Kaarin Hein, kes käib sel kevadel läbi kõik Eesti maakonnad ja teeb seal loodusvaatlusi. Rakvere retke kaasjuht on Kaja Visnapuu, kes räägib ka kohalikust kultuuriloost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles