Arvamus Kadrina Keskkool on aegade suurimas jamas. Kas Tegu Seob silmad kinni?

, Valimisliit Koduvald fraktsiooni esimees
Copy
Jaanus Reisner.
Jaanus Reisner. Foto: Erakogu

"Eesti üks väärikaima ajalooga kool – Kadrina Keskkool – on aegade kõige suuremas jamas. Valimisliidu Koduvald nimel alustan esmalt vabandusega – nagu heas koolis kombeks. Head Kadrina Keskkooli õpetajad, lastevanemad, õpilased ja vilistlased. Palun vabandust, me ei suutnud praegust olukorda Kadrina vallas ära hoida. Me tõesti väga püüdsime," kirjutab Valimisliidu Koduvald fraktsiooni esimees Jaanus Reisner

Ent enamik valijaid otsustas anda kolm aastat tagasi absoluutse mandaadi Kadrina valla juhtimiseks Tegu Seob nime kandvale valimisliidule. Nii oli ja sellega tuleb meil kõigil leppida.

Kahe viimase aastaga oleme jõudnud olukorda, kus meie koolist on lahkunud hulk pädevaid õpetajaid ning kauaaegne tunnustatud koolijuht Arvo Pani. Pikalt kestnud ebamäärasus koolis on päädinud pretsedenditu õpetajate pöördumisega koolipidaja poole. Selle peamine sõnum on, et tänase koolijuhi Krõõt Nõmmela-Mehidega edasist koostööd võimalikuks ei peeta. Õpetajate hinnang koolijuhi pädevustele selles ametis on – "puudulik"! Ja õpetajaid, kes hindavad ka meie laste oskusi ja võimeid, tuleb selles asjas tõsiselt võtta.

Kuidas me sellisesse olukorda oma kooliga oleme jõudnud? Vastus on tegelikult ju kõigile teada, kuigi vallavalitsus püüab ikka veel teha näo, et kõik on üsna tavapärane ja "muutused tekitavadki rahulolematust". On ühemõtteliselt selge, et kui väljastpoolt ametisse kutsutud vallavanem võtab tööle väljastpoolt ka uue koolijuhi, pealegi oma tuttava, hea see välja ei näe. Eriti kui selle "erioperatsiooni" korraldamiseks sunnitakse lahkuma pikaaegne ja autoriteetne koolijuht. Nii nagu särgi esimene nööp – kui see õigesse nööpauku ei satu, lähevad ka edasi kõik järgmised valesti.

Nii ongi juhtunud: kõik, mis on saanud uue direktoriga koolis valesti minna, on ka valesti läinud.

Võib kõhklemata öelda, et keskkool on meie kogukonna kõige suurem saavutus läbi ajaloo, see liidab ja hoiab meid. Selle kooli nimel on pingutanud mitu põlvkonda. Ja nüüd on meil väljastpoolt kogukonda valla- ja koolijuht, kes neid saavutusi sisuliselt lõhuvad. Sellel ei saa lasta jätkuda.

Opositsioon ei pea koolijuhile mingit nõiajahti. Vastupidi, ilmselt on Krõõt Nõmmela-Mehide pädev mõnes teises ametis, aga tänaseks peaks kõigile selge olema, et selleks pole suure ja väärika ajalooga Kadrina Keskkooli juhtimine. Seda olukorda oleks põhjust tunnistada nii koolijuhil endal kui ka vallavanemal ning tehtud viga aega kaotamata parandada.

Seega, vallavanem peab võtma kujunenud olukorras vastutuse ning koolile tuleb valida uus ja pädev juht. Et juba peagi algaval uuel õppeaastal saaks alustada puhtalt lehelt.

Kui keegi soovib selles olukorras näha poliitilist ärapanemist, siis opositsiooni vaates see nii ei ole. Opositsioon tajub väga selgelt vastutust meie kooli ja valla tuleviku pärast, jagades õpetajate, lastevanemate ja laste muret. Siit ka meie üleskutse vallas seni ainuvõimu teostavale valimisliidule Tegu Seob. Palun võtke ennast kokku, tunnistage oma viga ja lõpetage meie kooli lõhkumine. Tehke vajalikud otsused, et meie koolis saaks taastuda usaldus ja töörahu.

Kadrina Keskkool on kogukonna nurgakivi. Selle püsimiseks tuleb kõikidel pingutada, olenemata erimeelsustest. Samaselt riigi julgeoleku- ja välispoliitikaga, mis on väljaspool poliitilist vaidlust, peame suhtuma ka meie oma kooli. Sest Kadrina Keskkool on meie kogukonna julgeolek, igas mõttes ja mõõtmes. Volikogu opositsioon on selleks valmis. Samavõrra kindlalt oleme valmis ka edaspidi vastu seisma meie kooli lõhkumisele.

Tagasi üles