112-le helistaja positsioneerimine muutub täpsemaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mastidepõhine positsioneering ­andis telefoni asukoha raadiuseks 2,5 km, siis androidtelefoni asukoha positsioneeringul oli raadiuseks vaid neli meetrit.
Kui mastidepõhine positsioneering ­andis telefoni asukoha raadiuseks 2,5 km, siis androidtelefoni asukoha positsioneeringul oli raadiuseks vaid neli meetrit. Foto: Maaamet

Häirekeskus võttis kasutusele nutitelefoniga hädaabinumbrile 112 helistajate täpsema positsioneerimise lahenduse, mis annab päästekorraldajale võimaluse abivajaja asukoha senisest paremaks ja kiiremaks määramiseks ning kiirabi, päästjate ja politsei nobedamaks kohalejõudmiseks.

Nüüd leiab häirekeskus android­telefonilt helistaja asukoha enamikul juhtudel kuni 50meetrise raadiuse täpsusega. Uus lahendus kasutab tehnoloogiaettevõtte Google ja telefonitootja Sony pakutavaid asukoha tuvastamise lahendusi.

Eestis võeti uus täpsem süsteem täies mahus kasutusele esimesena maailmas – see on Eesti elanikele kättesaadav pea kõigis Android-operatsioonisüsteemiga nutitelefonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles