Meie perearstid on tublid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Perearstide Seltsi aastakonverents 2016 Rakveres.
Eesti Perearstide Seltsi aastakonverents 2016 Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Aastakonverentsil jagati tunnustust Eesti parimatele perearstikeskustele. Eesti Perearstide Seltsi juht doktor Diana Ingerainen ütles, et 263 231 patsienti käib perearstikeskustes, mis on kuulutatud kvaliteedi tipuks. “See on 20%, kuid tahaks, et oleks rohkem,” ütles Ingerainen.

Perearstipraksiste kvaliteedijuhiste alusel tunnustuse pälvinute puhul tõi Ingerainen välja selle, et üldjuhul on nende keskuste meeskonnas kaks pereõde.

Üks tunnustatu, OÜs Sõmeru Perearst töötav doktor Maire Suurkivi märkis, et kõik tunnustatud on võrdselt head. “Head tööd tehakse ka B-praksistes,” lisas arst. Ta rääkis, et kvaliteedi kriteerium, mille järgi hindamine toimub, arvestab praksise töökorraldust ja organisatsiooni ülesehitust. “Oluline on, kuidas ülesanded on jaotatud, kui optimaalne on ajakasutus, milline on krooniliste haigete jälgimine, kas meeskonna erialast pädevust on uuendatud,” rääkis Suurkivi, kelle sõnul on patsiendid kaasatud rahuloluuuringu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles