Tapa kultuurikoda saab uue sisu ja väljanägemise

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes selline nagu pildil, peaks Tapa kultuurikoda tulevikus välja nägema. Et siiani on valminud vaid eskiisprojekt, võib üht-teist siiski veel muutuda.
Umbes selline nagu pildil, peaks Tapa kultuurikoda tulevikus välja nägema. Et siiani on valminud vaid eskiisprojekt, võib üht-teist siiski veel muutuda. Foto: eskiis

Hiljuti valmis eskiis Tapa kultuurikoja ruumilahenduse ja välisilme kohta tulevikus. Millal rekonstrueerimiseks läheb, pole praegu aga teada.

Tapa kultuurikoda valmis ligi veerand sajandit tagasi, algselt hakati seda ehitama kinomajaks. Et juba ehituse ajal oli näha, et majal ainult kinona perspektiivi pole, täiendati projekti ehituse käigus pidevalt. Kuid praegusi vajadusi hoone ei rahulda ja selle uuendamisest on räägitud juba aastaid.

Majas valitseb ruumipuudus, samuti kipub osa ruume minema umbseks ja kuumaks, osa seevastu jääma külmaks. Hoone pole energiasäästlik, soojakaod on suured. Väljast on kultuurikoda ilmetu ja väsinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles