Politsei hammustas kohaliku K-kohukese juhtumi viimaks läbi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla kokku pandud valimisliitu kuuluv Allan Jaakus peab oma provokatsiooni esmaspäevast ära koristama.
Andres Jaadla kokku pandud valimisliitu kuuluv Allan Jaakus peab oma provokatsiooni esmaspäevast ära koristama. Foto: Aarne Mäe

Valimisliidu Rakvere Heaks kandidaadi Allan Jaakuse suhtes on alustatud väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ebaseaduslikku agitatsiooni.

Korravalvurid hakkasid Jaakuse käru vastu huvi tundma pärast selle täiendamist. Nimelt täiendas mees järelkärul veetavat eksponeeritavat teavet ja lisas sõiduauto katusele veel ühe tahvli. Jaakuse sõnul öeldi talle politseist, et ta võib oma käruga sõita pühapäeva õhtuni. Siis on analoogsete sõiduvahendite kasutamine üle riigi keelatud, sest seda käsitatakse poliitilise välireklaamina. Jaakuse sõnul ei tohiks ta pärast pühapäeva jätkata sõitu ka käru esialgse versiooniga.

Esialgse versiooni tarvis sai Jaakus politseilt loa. Siis saatis Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link Jaakuse järelepärimisele vastates talle järgmise kirja: “Arutasime teema veelkord läbi ja meie seisukoht on selline: erakonna nime ja valimisliidu kasutamine isiklikus kasutuses sõidukil on lubatav. Kuna aktiivse agitatsiooni ajal on lubatud reklaamida sõidukil iseennast, siis võib seal olla nimi, pilt, telefoninumber ja valimisliidu nimi (ilma üleskutseta “vali”).” Maakonna politseijuht viitas oma kirjas lausele “Andke oma toetus”, mis kõlab kui üleskutse ja on hinnatav kui muu valimistega seonduv teave sõi­dukil. “Ei homofestivalile” ja “Kuusk Keskväljakule” kõlavad Lingi sõnul valimisliidu tunnuslausetena ja on keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles