Pension järgmisel aastal ei tõuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul pensionid järgmisel aastal ei tõuse, sest pensionide indekseerimise aluseks oleva valemi sisendid vähenevad.


Pevkur vastas BNS-i küsimusele tuleva aasta pensionitõusu kohta, et pensionide indeks peaks järgmisel aastal jääma 0,9 juurde, kuid vastavalt pensioniseadusele ei saa see olla väiksem kui väärtus üks.

"Seega pensionide indekseerimisest tulenevalt pension ei vähene, aga tänase seaduse juures ei näe ka seda, et ta suureneks," märkis Pevkur.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei saa pensionitõusust kõneleda, kuna palgad alanevad ja sotsiaalmaksu laekumine väheneb.

Pensioniindeks sõltub 2007. aasta lõpus riigikogus kinnitatud muudatuse kohaselt 20 protsendi ulatuses tarbijahinnaindeksist ja 80 protsendi ulatuses sotsiaalmaksu pensionikindlustuse osa laekumise aastasest kasvust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles