Väike-Maarjas kihutanud krossimehed jätsid kaksikvõidu Virumaale

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01:MOTOKROSS  :10JUN10,VÄIKE-MAARAJA, EESTI
SUPERKROSS EMV 2.ETAPP VÄIKE-MAARJA
FOTOL :MÜÜRIKU KROSSIRAJAL TOIMUS SUPERKROSSI  EMV 2.ETAPP
OPEN-FINAALI START

am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
RAK01:MOTOKROSS :10JUN10,VÄIKE-MAARAJA, EESTI SUPERKROSS EMV 2.ETAPP VÄIKE-MAARJA FOTOL :MÜÜRIKU KROSSIRAJAL TOIMUS SUPERKROSSI EMV 2.ETAPP OPEN-FINAALI START am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Väike-Maarjas Müüriku krossirajal peetud Dynami:t Superkrossi teisel etapil võtsid põhisarjas ehk Open klassis kaksikvõidu Lääne-Virumaa mehed. Kohaliku publiku iidoli Indrek Mägi eest napsas esikoha Priit Rätsep Haljalast.


Tänavu esimest korda sõidetava Dynami:t Superkrossi teine etapp peeti Väike-Maarjas Müüriku krossirajal. Rajal, mille Are Kaurit oli spetsiaalselt superkrossiks ette valmistanud, olid kahes klassis kohal pea kõik võistlejad, kes ka avaetapil Maardus.

Open klassis ei olnud küll kohal avaetapi kahte esimest, Harri Kullast ja Gert Kresti­novit, hoolimata sellest olid sõidud põnevad.

Võit Haljalasse

Lisaks eestlastele, soomlastele ja lätlastele oli sel korral esindatud ka Leedu: kohal oli üks selle riigi parimaid krossimehi Vytautas Busas. Publiku hulka kuuluvatest väikemaarjalastest oli enamik tulnud kaasa elama kohalikule sõitjale Indrek Mägile, kes näitas kvalifikatsioonis teist aega, jäädes napilt alla Haljalast pärit Priit Rätsepale.

Open klassi finaali stardist, mis anti koos ilutulestikuga ja rahva kisa saatel, sai kõige paremini minema just Busas, Priit Rätsep, Indrek Mägi, Juss Laansoo ja Taavi Nassar tema järel.

Ka Lauri Lehtla oli selles pundis avaringil olemas, kuid õnnetuseks kukkus Tartu mees üsna valusalt ja selleks hetkeks, kui tsikkel taas käima läks, oli ta jäänud viimaseks.

Priit Rätsep möödus Busasest ja viimane ei püsinud ka teisel kohal, sest kukkus ja langes seitsmendaks. Esikolmiku moodustasid poolel distantsil Rätsep, Mägi ja Laansoo, nende järel Nassar. Vahepeal viiendaks tõusnud Martin Leok loovutas oma koha Toomas Triisale, kuuendaks kerkis Busas.

Mägi püsis tihedalt Rätsepa kannul, aga kui pooled ringid läbitud, kärises vahe viiele-kuuele sekundile ja püsis lõpuni.
T

äiesti hullu sõitu tegi aga Lehtla, kes ring ringi järel kõrgemale tõusis: esmalt möödus ta Kristjan Rätsepast, Asko Lihtsast ja Martin Leokist ja sõidu lõpuosas ka Busasest.
Nii nägigi sõidu lõppedes Dynami:t Superkrossi Väike-Maarja etapi Open klassi tippseitse välja järgmine: võit Priit Rätsepale Indrek Mägi ja Juss Laansoo ees, neljas Taavi Nassar, viies Toomas Triisa, kuues Lauri Lehtla ja seitsmes Vytautas Busas.

Mägi läheb Euroopasse

Priit Rätsep rääkis, et oli oma sõiduga väga rahul. “Busas sai küll väga hea stardi, kuid pääsesin temast mööda. Suutsin Mägi selja taga hoida, sõit oli korralik ja rada väga šeff,” lausus Rätsep.

Väike-Maarja publiku lemmiku Indrek Mägi sõnul on ka teine koht väga hea ja tema eesmärk oli olnud õnnelikult ja tervena finišisse jõuda. “Homme (10. juuni – toim.) hommikul peab kohe startima Tšehhi Euroopa meistri­võist­lustele,” ütles Mägi.

“Kodus veedetud aeg on läinud korda ja füüsiline vorm on päris hea, et EMil hästi sõita,” arvas Indrek Mägi.

MX2 klassis oli parim juunior Marnet Polski, Open klassi +35 arvestuses võitis Valeri Homin ja +40 arvestuses Rene Jõgimaa.

85cc klassis olid kohal taas kiired lätlased, kelle alistamine Eesti krossipoistele lihtne ülesanne polnud.

Kindla võidu võttis Karlis Sabulis, teise koha tagas endale tubli sõiduga Henri Roosiorg, kolmandale kohale peetud heitlusest väljus võitjana Rain Koch, kes edestas Karel Kutsarit 1,2 sekundiga.
Kvalifikatsiooni kiireim Pauls Jonass ja poolfinaalis Sabulisele ägeda lahingu andnud Tomass Šileika kukkusid finaalis, muidu võinuks lätlaste päralt olla isegi kogu pjedestaal.

Dynami:t Superkrossi viimane, otsustav etapp sõidetakse kolmapäeval, 23. juunil Kuimetsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles