Repliik: Uued kombed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Haavajõe.
Kadri Haavajõe. Foto: Arvet Mägi

Mõnda aega tagasi abiellus Rootsi printsess Victoria oma kihlatu Daniel Westlinguga. Muu hulgas tekitas toona Rootsis diskussiooni ka see, et printsess otsustas altari ette jalutada koos oma isaga, mitte peigmehe kõrval, nagu on tavaks.


Ega läänelikest kommetest pääse meiegi. Näiteks on mitut minu tutvusringkonna neidu kositud kihlasõrmusega, nii et lihtne teadmine, et ühel päeval leivad ühte kappi pannakse, on asendunud kihlusega. Samuti on lisandunud igasugused poissmeeste- ja tüdrukuteõhtud. “Mis nendel siis tehakse?” küsis hiljuti üks neiu, kellele sellise ürituse korraldamine usaldati.

Kosjaviinaga äia juurde vast enam ei sõideta. Kuid vanadest kommetest on palju järel, aga et pulma saab üliharva, siis võib tõesti juhtuda, et ülesannete jagamisel ei oska pulmapitser “karta” oma saatust ja pruudivalvur pole päris kursis, mida temalt oodatakse.

Aga on seal siis vahet? Kes rahvariides, kes pitsivahus, vana pulmalauliku või jahisõiduga. Peaasi, et tunne õige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles