Lääne-Virumaale tuli kaks motokrossi meistrikulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Arvet Mägi

Motokrossi meistrivõistluste viimase etapiga kindlustasid endale Eesti meistritiitli Priit Rätsep MX2 masinaklassis ning Gert Gordejev külgvankrite klassis.


Harjumaal Kose-Risti krossirajal läinud nädalavahetuse keerulistes ilmaoludes peetud viimase etapiga selgusid Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste tänavused medalistid.

MX2 klassis kaitses vihmast märjal porisel rajal edukalt oma liidrikohta Lääne-Virumaalt Haljala vallast pärit noor motomees Priit Rätsep. Kvalifikatsioonisõidus ta esikolmikusse küll ei mahtunud, esimese võistlussõidu lõpetas aga Juss Laansoo järel teisena, kaotades vaid 1,3 sekundit, teises võistlussõidus võttis juba kindla võidu, edestades teisena lõpetanud Lauri Lehtlat 36,8 sekundiga. Juss Laansoo jättis sõidu üheksandal ringil pooleli.

Kristjan Rätsepale uus Honda

Mõlemas võistlussõidus sai kolmanda koha Priidu vend Kristjan Rätsep, kes oli etapi kokkuvõttes samuti kolmas. Etapivõit läks Priit Rätsepale, Andre Park oli teine.
Meistrisarja kõikide etappide kokkuvõttes napsas seega kindlalt Eesti tänavuse meistrikulla MX2 klassis Haljala gümnaasiumi abiturient Priit Rätsep, hõbeda pälvis Juss Laansoo ning pronksi Andre Park.

Kristjan Rätsep, kellele kuulus paralleelselt peetud Honda Racing Motokrossi Karika kümneetapilise sarja (talikross, jäärajasõit, kestuskross, motokrossid) kokkuvõttes peaauhind - uus Honda krossitsikkel -, oli tiitlivõistluste arvestuses seitsmes.

Honda Racingu karikavõistluste teine koht kuulus samuti Honda tsiklil sõitvale Priit Rätsepale.

Tiitlivõistluste teise kulla tõi Lääne-Virumaale külgvankrite masinaklassis meistritiitlit kaitsnud Viru-Nigula tsiklisõitja Gert Gordejev, kelle paarimeheks lõppeval hooajal oli Maarek Miil. Kosel peetud viimasel etapil nad esikolmikusse ei mahtunud, olid neljandad.

Etapivõidu võtsid mulluse MM-sarja pronksimehed Lätist Janis ja Lauris Daiders.

Hooaja kokkuvõttes said külgkorviga tsiklite klassis Eesti MV hõbeda Ülar Karing ja Juhan Paabstel ning pronksi Argo Põldsaar ja Indrek Aljes.

Tänavusel hooajal vaid Eestis peetud võistlustele keskendunud Kristjan Rätsep võitis lisaks esikoha Eesti motokrossi karikavõistluste arvestuses ning sel hooajal rohkem ei stardi.

Võistleb Ameerikas Eesti eest

Suvi läbi nii Eestis kui välismaal väga edukalt startinud Priit Rätsep hakkab eeloleval nädalavahetusel aga esimest korda kaitsma Eesti au Ameerika mandril Denveri lähedal Thunder Valley rajal peetaval Rahvuste krossil.

“See on motomaailma üks täht­sündmusi ning muidugi oli Priit elevil, kui talle see koondise­koht Gert Krestinovi ja Tanel Leoki kõrval anti,” tunnistas Rät­sepate motoperekonna treener Peeter Rätsep, kes ise asub Colo­rado poole teele homme.

Ameerikas peetava võidukihutamise järel seisab Eesti motomeeste koondisel ees veel osalemine Hollandis Markelos Euroopa Rahvuste krossil, kus Eesti tiimi kuuluvad Priit Rätsep, Tanel Leok ja Juss Laansoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles