Karu- ja hundipaanika on liigne (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusspetsialistid soovitavad karu nähes mitte paanikasse minna.
Loodusspetsialistid soovitavad karu nähes mitte paanikasse minna. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Viimastel nädalatel on ühes või teises Lääne-Virumaa asulas sageli märgatud ringi luusimas metsaasukaid. See ei anna siiski põhjust paanikaks, märgib Rakvere Jahindusklubi juht Jaan Villak.

Villak ütles möödunud nädalal Väike-Maarja alevis uitamas nähtud umbes paariaastase karu ja pisut varem Essu külas kohatud metsaoti näitele tuginedes, et siin-seal võib metsloomi ikka kohata, kuid tegemist on pigem erandlike juhtumite kui reegliga.

Tema sõnul viitab niisuguste seikade sagenemine hoopis muule: loomade elupaikade ja sellega seonduvalt loomuliku söögipoolise pidevale kahanemisele, mis toob nad muu hulgas teravilja-, herne- või maisipõldude kui rikkalike söögilaudade manu. Viimaseid jagub Jaan Villaku ütlusel nii ohtralt, et enamasti polegi metsaasukal vaja muud teha, kui tagumik põllu serva maha toetada ja nosima asuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles