Vihula volikogu arutas võimalust Haljala vallaga ühineda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula.
Vihula. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Vihula vallavolikogu arutas viimasel istungil võimaluste üle Haljala vallaga ühineda. Istungil anti sõna ka Haljala vallavanemale Leo Aadlile, kes rõhutas, et eesmärk ei ole kiiresti ja kindlalt ühineda, vaid võimalusi kaaluda.

“Vihula ja Haljala vahel on piisavalt suur ühisosa ja sünergia, mis võimaldab meil seda protsessi algatada,” lausus Aadel ning lisas, et järgmiseks sammuks oleks vallavalitsustele volituste andmine ühiskomisjoni moodustamiseks.

Aadel märkis, et kuigi praegu riigipoolset survet ühinemiseks ei ole ja haldusreformi läbiviimine on teadmata ajaks edasi lükatud, on mõttekas käia protsess läbi, vaagida plusse ja miinuseid ning vaadata, millise tulemuseni jõutakse.

Kuulanud ära Haljala vallavanema sõnavõtu, ütles Vihula vallavolikogu eelarve- ja arengukomisjoni esimees Einar Ohov, et mõlemad osapooled peaksid läbi mõtlema selle, mis on kahe valla ühinemisest saadav niinimetatud präänik, sest ühinemise kaalumiseks peab olema mingi motivatsioon.

Kolme valla - Kadrina, Vihula ja Haljala - ühinemisest kõneldi ka 2008. aastal, mil jõuti isegi Rakveres peetud ühisistungini, kuid siis kogu tegevus soikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles