Võidu loeti luulet Koidulauliku valgel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Konkursil “Koidulauliku valgel” esitatakse lisaks Lydia Koidula luulele ja proosale tänapäeva eesti autori loomingut – luuletaja Karl Martin Sinijärve oma.
Konkursil “Koidulauliku valgel” esitatakse lisaks Lydia Koidula luulele ja proosale tänapäeva eesti autori loomingut – luuletaja Karl Martin Sinijärve oma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel aastal Tapa gümnaasiumis toimunud etluskonkursi “Koidulauliku valgel” maakonnavoorust lähevad riiklikule konkursile Tapa gümnaasiumi õpilane Mattias Kaasik ja Kadrina keskkoolist Lis Marii Undusk.

Lis Marii Undusk rääkis, et ta luges Lydia Koidula luuletuse “Õhturahu” ja Karl Martin Sinijärve “Ja naeratab päev ...”. “Neidsamu luuletusi kavatsen esitada ka Pärnus,” lausus Undusk. Tema sõnutsi tõid talle konkursil edu julgus, rõõmus meel ja selge diktsioon.

“Suutsin valida endale õiged luuletused, mis mind kõnetasid ja mulle väga meeldisid, suutsin luuletuste sõnumi kenasti kuulajatele edasi anda,” märkis Undusk.

Konkursil esitatakse lisaks Lydia Koidula luulele ja proosale tänapäeva eesti autori loomingut. Tänavu käib Koidula loominguga kaasas keeletundliku ja sõnamängulise luuletaja Karl Martin Sinijärve oma. Ligi üheksa aastat oli Sinijärv Eesti Kirjanike Liidu esimees ning ta on juhtinud mitut kultuurisaadet. 2013. aastal pälvis ta Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Tänavune, 23. riiklik noorte luulelugemise konkurss “Koidulauliku valgel” kulmineerub poetess Lydia Koidula 176. sünniaastapäeval Pärnus Koidula muuseumis. Konkursil saavad osaleda üldhariduskoolide 5.–12. klasside õpilased. Esinemiskava kestus on kuni viis minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles