Nädala kaja: sportlast tunned ülikonnast

Merly Raudla
Copy
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Meeli Küttim

Kolmapäeva õhtul oli osal maakonna nimekamatel sportlastel põhjust spordiriided pidulike kehakatete vastu vahetada, sest Rakvere linnavalitsuse valges saalis jagati möödunud aastal enim silma paistnutele autasusid.

Tavaelus kooli, trenni, võistlusi ning võibolla ka tööd ja pereelu omavahel klapitavad atleedid said paariks tunniks aja maha võtta, suupistelaua ääres juttu puhuda ning kiituseid kuulata. Ilmselt ei olegi väga palju selliseid olukordi, kus motosportlased, ujujad, kergejõustiklased, orienteerujad ja malemehed koos aega saavad veeta.

Varasematel aastatel on olnud vaja nominente tikutulega taga ajada, sel korral moodustus isegi nais­sportlastest korralik nimekiri. Eriti rõõmustav on see, et nii parimaks mees- kui ka naissportlaseks said uued tulijad, kuigi võrkpallur Martti Juhkami ja jooksja Kelly Nevolihhin on spordisõpradele vanad tuttavad tegijad.

Tihtipeale kipub nii olema, et noorte seas on spordiharrastajaid päris palju. Pärast koolipäeva vinnatakse spordikott õlale ja vaimsete võimete proovilepaneku järel pannakse proovile füüsilised.

Gümnaasiumi lõpetamise järel ongi noorel sportlasel vaja teha valik: kas pühenduda spordile ja jõuda võimalikult kõrgele või minna edasi õppima ja teha trenni õpingute kõrvalt.

Kelly Nevolihhin on üks neist võimekatest, kes on suutnud õpingute ja töö kõrvalt oma tulemusi parandada. Tubli pingutuse tulemusena püsib ta jätkuvalt Eesti paremiku seas. Kes teeb, see jõuab.

Eriti rõõmustav on see, et nii parimaks mees- kui ka nais­sportlaseks said uued tulijad.

Treener Väino Kondoja on seisnud Kelly kõrval ajast, mil ta oli alles põhikoolitüdruk. Pole veel ükski klubi ega treener suutnud Lääne-Virumaa patriooti siit minema meelitada. See on suur rõõm kaasaelajatele ja uhke eeskuju noortele. Aitäh!

Sportlaste autasustamisele võtsin sel korral kaaslaseks oma seitsmeaastase spordilembese jumbu. Las näeb ka sportlaste pidulikku palet. Talle meeldis.

Noorhärra koguni arvas, et kui nüüd korvpalli püüdlikult edasi mängida, kutsutakse ehk temagi tiim kunagi autasustamisele. Tarva esindustiim ju sai tunnustada.

Sel korral parimat võistkonda esile ei toodudki, vaid kiita said kõik esitatud kandidaadid. Lisaks korvpalluritele rogainitiim Kaisa Rooba ja Epp Paalberg, külgkorviga mootorrattal kihutavad Gert Gordejev ja Keit Kivaste ning Spordiklubi Aseri lauatennisenaiskond.

Sel õhtul tutvus esimese klassi juntsu ka tulevase riigigümnaasiumi kavandiga. Mine tea, äkki asub ta 2029. aasta septembris sinna õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles