Tipp-20 Virumaa Teataja lugejaid kõnetasid 2023. aastal kõige rohkem traagilised õnnetused, pahandused ja Oleg Gross

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
2023. aasta lõpus pälvis Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Lääne-Virumaa aasta ettevõtte tiitli. Teenekas ärimees ei varjanud auhinda vastu võttes tänupisaraid.
2023. aasta lõpus pälvis Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Lääne-Virumaa aasta ettevõtte tiitli. Teenekas ärimees ei varjanud auhinda vastu võttes tänupisaraid. Foto: Ain Liiva

Pole midagi parata – kuigi Virumaa Teatajas ilmus 2023. aastal positiivse või neutraalse sisuga lugusid kordades rohkem kui teateid õnnetustest ja pahandustest, haarasid viimased loetavuse edetabelis ikkagi lõviosa kohtadest. Ja jätkuvalt kehtib Virumaa Teatajas ütlus: "Kui tahad lugejaid, kirjuta midagi Oleg Grossist."

Alljärgnevalt 20 loetumat Virumaa Teataja lugu aastal 2023.

Mario Kivisaare kaubamärgiks oli krõbekana.
Mario Kivisaare kaubamärgiks oli krõbekana. Foto: Erakogu

1. Võsu päikesepoiss Mario Kivisaar hukkus mootorrattaõnnetuses

Juuli teises pooles vapustas virumaalasi traagiline uudis Mario Kivisaare hukkumisest mootorrattaõnnetuses. Päikesepoisiks hüütud Mario töötas peakokana Võsul Linnupesa kohvikus, mille üheks asutajaks ta alles kevadel oli olnud. Mario oli ka meie toimetuse liikmetele hea sõber ...

2. Politsei leidis 28-aastase Ruta surnuna

Mai alguses lahkus oma kodunt Tapa vallas Näo külas 28-aastane Ruta. Politsei leidis kadunud naise kiiresti, kuid paraku surnuna.

Rando Hallik pani oma pitsakohvikus ka ise käed tööle külge, kuid paraku ei osanud või ei tahtnud ta oma äri sirgeselgselt ja ausalt lõpetada.
Rando Hallik pani oma pitsakohvikus ka ise käed tööle külge, kuid paraku ei osanud või ei tahtnud ta oma äri sirgeselgselt ja ausalt lõpetada. Foto: Ain Liiva

3. Armastatud kohviku inetu lõpp: omanik jättis oma töötajad lihtsalt palgata

Oktoobri alguses kirjutasime, et Rakvere Vilde tänava pitsakohvik sulges ootamatult uksed. Paraku pidime sama teema juurde kuu lõpus tagasi tulema, sest ilmnesid täiendavad asjaolud – kohviku omanik Rando Hallik oli käitunud oma endiste töötajate suhtes alatult. Ta oli jõudnud oma Vilde Kaubandus OÜ maha müüa "firmamatjale" ja jätnud oma truud alluvad ilma nii viimasest palgast kui ka seadusega ette nähtud hüvitistest. Ajakirjandusega suhtlemisest on Hallik seniajani hoidunud.

4. Tapa elanikke lahutas paar sekundit kindlast surmast

See artikkel sisaldas kolme õnneliku lõpuga lugu, kuigi kõigi nende peategelased olid vitsa väärt. Tänavu märtsis juhtus Tapal raudtee ülekäigukohtadel vaid ühe nädala jooksul kolm intsidenti, kus hooletud jalakäijad pääsesid imekombel rongi alla jäämast.

5. Laupäevast rakenduvad senisest kõrgemad pensionid

Räägi veel, et head uudised ei kõneta – ikka kõnetavad. Aga kui aus olla, siis me ei tea, miks see nupuke loetavuse edetabelisse rühkis, sest samal ajal avaldasid sama pressiteate põhjal tehtud artiklikese ka paljud teised meediaväljaanded.

2023. aasta lõpus pälvis Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Lääne-Virumaa aasta ettevõtte tiitli. Teenekas ärimees ei varjanud auhinda vastu võttes tänupisaraid.
2023. aasta lõpus pälvis Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Lääne-Virumaa aasta ettevõtte tiitli. Teenekas ärimees ei varjanud auhinda vastu võttes tänupisaraid. Foto: Ain Liiva

6. Suurettevõtja Oleg Gross viidi kiirabiga haiglasse

Augusti alguses viidi Lääne-Viru suurettevõtja, OG Elektra omanik Oleg Gross töökabinetist kiirabiga haiglasse. Ta pääses sealt paari päeva pärast koju ja kinnitas ajakirjandusele, et tunneb end hästi. Novembris Virumaa Teatajale antud intervjuus tunnistas ta, et tegelikult sai ta tol augustikuisel varahommikul insuldi.

Teele hüpanud punahirv purustas sõiduauto esiklaasi ja pool katust.
Teele hüpanud punahirv purustas sõiduauto esiklaasi ja pool katust. Foto: Kevin Volter

7. Ootamatult teele hüpanud punahirv lõikas autol pool katust maha

Võimalik, et selle liiklusõnnetuse kajastuse puhul intrigeeris lugejaid õnnetuse põhjustanud looma liik – punahirvi pole meie looduses palju ja auto alla jäävad nad harva.

8. Kurbmäng Lehtses: suurpere lapsed käivad vargil erukindrali majas, kohalikus poes ja aiamaadel

Lugu Lehtses elavast 14-lapselisest perekonnast, kus asjad pole paraku hästi – osa pere lapsi lausa terroriseerivad aleviku elanikke. Muu hulgas käisid nad vargil Tapa vallavolikogu endise esimehe ja erukindrali Urmas Roosimägi eramus.

Ivo Lindmaa kodumaja ees Lille tänaval.
Ivo Lindmaa kodumaja ees Lille tänaval. Foto: Andres Tohver

9. Liikumispuudega meest ei lastud riietuse tõttu Anne Veski kontserdile

Pealkiri räägib enda eest. Lugu tõi kaasa palju vastukaja, arvamusartikleid, selgitusi ja põhjendusi.

Oktoobri lõpus Muuga külas toimunud liiklusõnnetuses hukkus neiu.
Oktoobri lõpus Muuga külas toimunud liiklusõnnetuses hukkus neiu. Foto: Marianne Loorents

10. Vinni vallas hukkus liiklusõnnetuses 16-aastane neiu

Traagiline liiklusõnnetus juhtus Muuga külas, kus pimeduses hukkus maanteel autorataste all kohalik neiu. Paraku ei jäänud see Muuga külas ainsaks traagiliseks looks – loetud päevad hiljem jäi seal farmi juures traktori alla naine ja hukkus kahjuks samuti.

Laupäeva pärastlõunal toimus Tallinna–Narva maanteel kahe auto kokkupõrge, kus hukkus inimene.
Laupäeva pärastlõunal toimus Tallinna–Narva maanteel kahe auto kokkupõrge, kus hukkus inimene. Foto: Marianne Loorents

11.Tallinna–Narva maanteel hukkus raskes avariis inimene

Artikkel rääkis hukkunuga liiklusõnnetusest Tallinna–Narva maanteel, aga sellele lisandus veel mitu jätkulugu. Nimelt praalis üks sündmuskohale sattunud liikleja sotsiaalmeedias, kuidas tema üksi kannatanuid abistas ning kuidas kiirabi ja päästjad saabusid liiga hilja ning politsei oli saamatu. Tegelikult osutus tema jutt valeks.

Sündmuskohale kihutades sattusid politseinikud avariisse, samal ajal märatses tanklas ärritunud mees ja vehkis noaga.
Sündmuskohale kihutades sattusid politseinikud avariisse, samal ajal märatses tanklas ärritunud mees ja vehkis noaga. Foto: Meelis Meilbaum

12. Noaga vehkinud meest takistama kihutanud politseinikud tegid Rakveres avarii

Näiliselt tavalisest liiklusõnnetusest, kus kannatada sai küll politseinik, rullus lahti mitmekihiline lugu. Juba artikli kirjutamise ajal said ajakirjanikud lisainfot, et politseinikud ei kihutanud Rakvere linna vahel asjata, vaid nad tõttasid läheduses asunud tanklasse, kus märatses üks endast välja läinud mees. Hiljem mõisteti see mees kohtus süüdi.

Avariilisest Chryslerist olid muu hulgas välja paiskunud spordivahendid.
Avariilisest Chryslerist olid muu hulgas välja paiskunud spordivahendid. Foto: Jürgen Puistaja

13. Tartu lähistel ränga avarii põhjustanud Rakvere laste suusatreener oli kriminaalses joobes

Tartu lähistel Voldi külas toimus kahe auto laupkokkupõrge. Peagi selgus, et üht autodest juhtis Rakvere suusatreener, kes oli teel Käärikusse laagrisse. Just tema oli õnnetuses süüdi, kaldudes oma sõidukiga vastassuunavööndisse. Paraku oli see naisterahvas purjus.

14. Kadunud Valter leiti surnuna

Veel üks kadumise lugu ilma õnneliku lõputa. Paraku.

Selles majakeses raudtee ääres elas Veera Artus pikalt, kuni ta viidi kehva tervisliku seisundi tõttu hooldekodusse.
Selles majakeses raudtee ääres elas Veera Artus pikalt, kuni ta viidi kehva tervisliku seisundi tõttu hooldekodusse. Foto: Ain Liiva

15. Kunagine Eesti aasta sotsiaaltöötaja valetas Eesti Raudteele, et varjata maja omal volil hõivamist

Selle loo kohta võiks öelda, et väljamõeldis ja jaburus, kui see poleks tõsi. Peategelane tõi vanainimese korraks isegi eakate kodust välja "jalutama", et valega vahele ei jääks. Pärast mitme vastavateemalise artikli ilmumist Virumaa Teatajas vallandas Tapa vald kõnealuse sotsiaaltöötaja.

Oleg (vasakul) ja Georg Gross uurivad "salatipesumasinat".
Oleg (vasakul) ja Georg Gross uurivad "salatipesumasinat". Foto: Ain Liiva

16. Miljon Oleg Grossi pangaarvel ootab ikka veel tunnistajat

Kõige lõbusam lugu edetabelis ja see põhineb päriselus tehtud naljal. Nimelt on Oleg Grossi ja OG Elektrat süüdistatud selles, et kas tema ise või siis keegi tema firma töötajatest peseb öösiti poes müümata jäänud salateid ja saadab need siis uuesti müüki. Mõned tegelased on anonüümsetes netikommentaarides väitnud, et nad on isegi näinud vastavat masinat. Kümmekond aastat tagasi pani Oleg Gross välja miljonikroonise preemia sellele, kes salatipesu ära tõestab. Nüüd tuli see teema uuesti jutuks, kui Oleg ja Georg Gross andsid Virumaa Teatajale pikema intervjuu.

17. Kaitseväe harjutusväljal hukkus plahvatuses Scoutspataljoni tegevväelane

Taas üks väga õnnetu juhtum. 

18. Maakonnaliini bussijuht tõstis tõukerattaga lapse poolel teel bussist välja

Lugu leidis aset Kunda–Rakvere liinibussis augusti lõpus. Bussifirma ja bussijuht küll vabandasid, et olukorra saanuks lahendada inimlikumalt, aga inetu lugu oli juba juhtunud.

OG Elektra talvised firmapeod annavad esinejate poolest välja väikese festivali mõõdu.
OG Elektra talvised firmapeod annavad esinejate poolest välja väikese festivali mõõdu. Foto: Marianne Loorents

19. Oleg Gross ikka paneb: firmapeole on esinema kutsutud Ottawan, Haddaway ja Kate Ryan

OG Elektra firmapeod Rakveres on muutunud juba legendaarseks ja seal esinevate artistide väljahõikamine on alati pälvinud suurt lugejahuvi.

Kaubik sõitis Kabala ülesõidukohal reisirongile ette 5. juunil.
Kaubik sõitis Kabala ülesõidukohal reisirongile ette 5. juunil. Foto: Marianne Loorents

20. Viru-Kabala raudteeülesõidul toimus raske avarii

Õnnetuses Kabala raudteeülesõidukohal jäid kõik osalised imekombel ellu. See ülesõidukoht on hea nähtavusega ja rongile ette sõitnud autojuhti mitte millegagi õigustada ei saa, kuid samas kerkis jätkulugudes päevakorda küsimus, miks pole ikka veel sel ülesõidukohal töötavaid tõkkepuid. Selgus, et neid juhtivat elektroonikat õnnetuse ajal veel testiti, kuid õnnetuses said seadmed nii palju kannatada, et nende asemel tuli tellida uued ja tõkkepuude paigaldamisega läheb seetõttu veel aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles