Juhtkiri: Positiivsed emotsioonid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Oks ja Toomas Edur.
Age Oks ja Toomas Edur. Foto: SCANPIX

Läinud nädalavahetusel olid paljude kultuurisõbralike inimeste näod pööratud Virumaale, täpsemalt Jõhvi, kus uhkes kontserdimajas antud balletigalal särasid Age Oks ja Toomas Edur oma viimasel avalikul esinemisel.


Saalitäis rahvast aplodeeris püsti seistes pikki minuteid ja publikul oli selleks tuhat korda põhjust.



Vastukaaluks kergele, õhulisele ja imekaunile balletile näeb Jõhvis juba sel reedel Soome karismaatilist akordionisti Kim­mo Pohjoneni koos keelpillikvartetiga Pro­ton, kes esitavad põhjamaiselt karget muusikat. Ei, te ei loe siinkohal Ees­ti



Kontserdi kinnimakstud reklaami, samuti pole selle asutuse direktor Aivar Mäe Virumaa Teataja peatoimetaja sugulane.



Tegemist on vaid väikese vihjega selle kohta, mida elu meile igasuguse jama kõrval pakub. Ja kel on kõrvad, need kuulevad, kel on silmad, need näevad, et Jõhvi kontserdimaja oma suurepäraste võimalustega pakub meile väärt elamusi.



Me ei hakka siin heietama sellest, et oh, oleks Rakveres ka oma kontserdimaja. Praegusel ajal tundub see utopistlikuna. Rakveres on teater ja Jõhvis on väga hea akustikaga kontserdisaal, kuhu pileti lunastamisega enamasti probleeme ei teki.


Jah, piletiraha võib kujuneda mõnelegi takistuseks ja sõit võib näida pikk, kuid emotsionaalsest sümfooniakontserdist või mõnusast estraadikavast osasaamine vaid tunniajase autosõidu kaugusel ei ole probleem, kui natukenegi kokku hoida. Kokku hoida mitmes mõttes.

Nõnda võib Jõhvis näha seltskondi, kes on end ühte autosse mahutanud.

Nagu Jõhvi kontserdimaja direktriss Piia Tamm on öelnud - me oleme kõik ühed virulased ja Jõhvi saal ootab ka neid, kes tulevad siitpoolt Padaorgu. Nõnda ootab ju Rakvere teater idavirulasigi.

Korralikku kultuurielamust ei maksa alahinnata ka majanduskriisi ajal. Hoopis vastupidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles