Repliik: Must neljapäev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Toomla.
Valdu Toomla. Foto: Arvet Mägi

Neljapäev, 5. veebruar jääb meelde kui suure sotsiaalse eksperimendi avalöök. Ühel Eesti riigi ametkonnal õnnestus oma harjumuspärasest keskkonnast välja tirida ning mõnekümne miljoni väidetavalt säästetava krooni tõttu segi lüüa kümnete tuhandete eakate elurütm.


Loomulikult on tühiasi sõda, mitut okupatsiooni ja rahareforme näinud põlvkonnal õppida pähe neli numbrit, pista elegantse liigutusega plastkaart kitsasse pilusse ja edasi tegutseda kooskõlas ekraanil olevate juhistega.



Põlvkonnale, kelle eluaja jooksul on loodud aatomipomm, hõivatud kosmos ning kelle maailmapilti on täiendanud televisioon, mobiiltelefon ja internet, pole midagi võimatut.



Sellel ajaloolisel päeval on järg ja selle järje kriminaalse osa eest kannavad hoolt sadade tähelepanelike silmapaaride omanikud, kes jälgisid tol neljapäeval pensionäride kangelaslikke ponnistusi pangaautomaatide juures ning tegid omad järeldused.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles