Tapa vald saab 21. oktoobril 10aastaseks

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa valla vapp.
Tapa valla vapp. Foto: Graafika

Praegune Tapa vald moodustati 21. oktoobril 2005. aastal Tapa linna, Saksi valla ja Lehtse valla ühtseks omavalitsuseks ühendamise teel. Tapa vald oli oma sünnihetkel Eestis esimene omavalitsus, kus omavalitsused liitusid üle maakonna piiri, olles nii omamoodi suunanäitajaks teistele omavalitsustele Eestis.

"Tapa valla ühinemine oli omamoodi pretsedent 10 aastat tagasi. Liitumiskõnelustele olid kutsutud erinevatel ajahetkedel ka lisaks Lehtse ja Saksi vallale veel Ambla ja Aegviidu vald, maad kuulatud sai ka Kadrina vallaga. Ühinemine on andnud vallale võimaluse rohkem investeerida. Kui sul on korralik tulubaas, võetakse sind ka paremini jutule pangas, sest paljud investeeringud vajavad teatud ajahetkel ikkagi lisakatet. On selleks teede ja kergliiklusteede ehitus, vee- ja kanalisatsioonitorude vahetus, mille lõpetasime paar aastat tagasi või lähiajal rajatav Lehtse keskusehoone ja uued kergliiklusteed ja pargid. Tapa vald on kokkuvõttes arenenud tublilt. On üksjagu osavõtlikke inimesi ja ettevõtteid, kes panevad samuti vajadusel käe alla ning toetavaid erinevaid ettevõtmisi, on selleks kas koristustalgud, ürituste korraldamine ja toetamine jpm,” kõneles Tapa vallavanem Alari Kirt.

"Meie eelarve on tasakaalus, teeme pidevalt täiendavaid lisaeelarveid, enamik neist on positiivsed, mis annab märku, et rääkimata turbulentsest majanduskeskkonnast riigis, aga ka ELi ja kolmandate riikide vahel, suudab Tapa hästi hakkama saada ja pidevalt ning samm-sammult oma eelarvet ka kasvatada, see aga omakorda lisab võimalusi uuteks investeeringuteks. Eks on ka tagasilööke, kuid meie ettevõtjad on väga tublid ja leidlikud, kalkuleerivad ja maandavad hoolikalt omad riskid ning loovad töökohti hoopis tasapisi juurde,” rõõmustas Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles