Punane tuliahv võtab aasta valitsemise ohjad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval vastu esmaspäeva algab Hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta.
Pühapäeval vastu esmaspäeva algab Hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta. Foto: Internet

Pühapäeval vastu esmaspäeva algab Hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta. Astroloogias esinevat ahvi aga loomariigis ei eksisteerigi. Tallinna loomaaia loodushariduse osakonna töötaja Inari Leiman jutustas, et ahviliste alamseltsis on ligi 300 liiki ja nende hulgas leidub küll ka punaka ja oranži karvastikuga liike ja alamliike.

“Inimahvidest näiteks sumatra orangutan. Väiksematest ahvidest on punakad mõned languuride ja möiraahvide liigid, palja punase näo ja oranži karvaga on näiteks ka uakari, lakkahv või kuldlõviahvike rosaalia, ninaahvid, patad, magotid,” tutvustas Leiman, kelle sõnul on Hiina kalendri punane ahv nende jaoks müütiline tegelane, kes aga siiski seekordset aastatsüklit alustab.

Feng shui koolitaja Siret Seeder kinnitas, et Hiina pidutseb juba praegu astroloogilise loomamärgi muutumise rütmis. “Lauldakse, tantsitakse, sõidetakse lähedastele külla. Üksteisele, eelkõige lastele tehakse kingitusi. Tavaliselt punasesse ümbrikusse pandud raha. Tänatakse möödunud aastat õppetundide, kogemuste eest, avaldatakse austust algava loomaaasta energiale,” rääkis Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles